Pojdi na glavno vsebino

Čim prej do cilja?

Menite, da morate storiti le še to in to, potem pa boste lahko končno zaživeli?

Čim prej do cilja?

Pri življenju ne gre za to, da čim prej pridemo na cilj, do tiste točke tam nekje, kjer se bomo lahko odpočili, umirili, povezali z izvorom življenja, obstali v stanju blaženosti in ljubezni. 

Z naravnanostjo, da naredimo še to in to in to, potem bomo rešeni in si bomo lahko oddahnili, nam bo dan za dnem življenje polzelo iz rok. Vseskozi se nam bo dozdevalo, da nam ne glede na to kako se trudimo, ne uspeva, ne gre, da nismo nič bližje miru, ljubezni in zadovoljstvu. Ker tudi res ne bomo. 

Miru se ne da priboriti, ljubezni se ne da izsiliti, zadovoljstva se ne da pribarantati. Čeprav je lahko na začetku naša motivacija pridobitev nečesa, pa naj bo to denar, zdravje, odnosi, mir,... kmalu spoznamo, da ima tovrstni pristop svoje omejitve. 

Pogajati se z življenjem je kot bi se zarodek pogajal z maternico. Življenje ve in nas vodi, nam daje hrano za rast, materialno in duhovno. Naša naloga pa je, da spuščamo svoje navezanosti na rezultat, pričakovanja kako naj bi bilo, lastne male ideje brez širšega pogleda, ki so največkrat premazane še s plastjo nezadovoljenih potreb.

Gre za to, da tekom dni, ki jih imamo v tem telesu, delamo korake, ki so sedaj na našem zemljevidu poti življenja. Da z vsakodnevno prakso zaupanja delujemo v skladu s šepetom intuicije, da znotraj gibanja po poti umirjamo um in čistimo srce.

Naša edina skrb je delovati v skladu s tem notranjim vodstvom. Se predati in predajati v služenje življenju in odvezovati navezanosti na to kaj naj bi pridobili, če temu vodstvu sledimo. Takrat se brez izjeme, dan za dnem v nas naseljujejo in budijo mir, zadovoljstvo in ljubezen. 

A to se ne zgodi zato, ker je to naš cilj.

To se zgodi, ker aktivno sodelujemo z življenjem.

Ker spustimo cilj in se predamo poti.

Imejte se radi in se prepustite Življenju, Patricija

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...