Pojdi na glavno vsebino

Ena taka instagramska

Ali je življenje (bolj) polno živeto, če imaš lepe fotografije? Odklenimo to iluzijo.

Ena taka instagramska

Največ življenja se zgodi, ko ne misliš na to kaj boš slikal, da boš pokazal, da boš delil, da boš morda dobil kakšen ugoden odziv.

Dobro nas lahko zavede, da lepi ljudje na lepih fotkah živijo sanjsko življenje. Nekateri ja, nekateri ne. Nekateri trenutno ja, nekateri trenutno ne. Večina pa kdaj ja in kdaj ne. Lahko oboje znotraj istega dne.

To ali živimo svoje sanjsko življenje pa ni odvisno od fotografij, temveč od prisotnosti sebe v svojem življenju. Od tega koliko uspemo doživeti, živeti, objeti, ljubiti trenutek v katerem smo. Od tega koliko smo transparentni* do sebe in Življenja, ki se izraža skozi nas.

(*Transparentnost - odprtost in odgovornost pri delovanju in komuniciranju).

Večkrat sebe zalotim, da me "nese" ta iluzija socialnih medijev, večkrat slišim, da "nese" tudi druge ljudi. Opažam, da menim(o), da nam bo nekaj materialnega prineslo tisto globje, kar v resnici iščemo (znotraj sebe).

Da si želimo obiskati nekatere kraje, ker smo videli, da je tja potovala oseba, ki nam je v navdih. Da se želimo preizkusiti v aktivnosti, za katero vemo, da jo počne oseba, ki jo vidijo kot lepo, zdravo, zadovoljno s svojim telesom. Da želimo kupiti oblačila, ki jih nosi oseba, ki se v naših očeh zdi uspešna in spoštovana.

Zato je to opomnik za vse nas. Da ponovno in še bolj zavestno pričnemo opazovati kako interpretiramo fotografije drugih ljudi. Da se zavedamo, da je v življenjih vseh nas (ne glede na to kako izgledajo naše fotografije), cela barvna paleta od megle do jasnosti, od črne do bele, od bede do sanjskega.

Zato je to povabilo za vse nas. Da pogledamo globje od fotografij in se vprašamo kaj je tisto, kar oseba izžareva in si tudi sami želimo, da bi odkrili, prebudili, obudili, spoznali, okrepili, znotraj sebe in v svojem življenju. Da pogledamo katere lastnosti, vrednote, načine želimo negovati in zalivati. Kateri deli nas kličejo po pozornosti in izrazu. Kateri deli nas se želijo osvoboditi in zaživeti. 

Če nekaj lahko opazimo in zaznamo pri drugih, je to nekaj, kar je tudi v nas in kar je tudi za nas možno. Zavestno opazujmo kateri elementi so tisti, ki jih občudujemo v drugih, ki jih drugim morda zavidamo in s tem spoznajmo sebe, svoje potrebe in želje, svoj smerokaz nadaljne poti in predvsem... življenje, ki se želi živeti skozi nas.

Imejte se radi. Imejte radi (svoj) neinstagramski svet,

Patricija

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...