Pojdi na glavno vsebino

Varnost v sebi

Zakaj je pomembno najti varnost v sebi in kako to storiti?

Varnost v sebi

Če se v svojem telesu ne počutimo varno, če se v sebi ne počutimo varno, če se s svojimi čustvi ne počutimo varno, potem občutek varnosti iščemo zunaj sebe.

Tako varnost iščemo v odnosih, v materialnih stvareh, v hrani, v delu. Varnost iščemo tako, da prilagajamo naše obnašanje in delovanje. Vse z namenom, da bomo v okolju preživeli, da bomo sprejeti ali pa da bomo okolje pod navideznim nadzorom imeli.

Varnost iščemo lahko tudi tako, da dobro znamo razločiti kako se ljudje počutijo, kaj potrebujejo, kaj pričakujejo in jim to omogočimo, četudi tako, da iz sebe izstopimo, četudi tako, da sebe zatajimo. Ni važno, le da preživimo.

A če občutek varnosti pridobivamo tako, da nismo v sebi, se dogaja zanimiv paradoks: vse v kar smo vpeti, se vrti okoli nas. Vse se vrti okoli tega, da bomo mi varni, da bo varno naše telo, da bo varna naša psiha, da bomo mi preživeli. Tako v resnici nismo prisotni z ljudmi, ki so z nami, nismo prisotni v situacijah, nismo prisotni v življenju. Na kratko: nismo prisotni.

Šele ko se v celoti utelesimo in najdemo varnost v sebi, imamo priložnost ugledati svet tak kot je. Šele takrat, ko smo postavljeni v svoje telo in svoj center, v svoj steber varnosti, šele takrat stojimo na svojih nogah in uvidimo svojo podobo in pot. 

Ko v celoti vstopimo vase, lahko brezpogojno ljubimo. Saj takrat pogoj, da bomo varni, ni več naša motivacija, ni več naš zemljevid. Takrat varnost smo in varnost v sebi nosimo. Ko smo zasidrani vase, v svoje telo, v svoj notranji dom, lahko opravljamo delo, za katero smo prišli na svet. Ko smo v sebi doma, lahko resnično služimo ljudem in Življenju.

Varnost v sebi najdemo tako, da:

- ostajamo s seboj, tudi ko se porodijo neprijetna čustva.

- po malo in malo zaupamo svojemu glasu in mu sledimo.

- se vedno znova vračamo k notranjemu izviru. 

Če niste prepričani kako to storiti v praksi, vabljeni na enega od osebnih tretmajev. Ko imate izkušnjo, znate. Nato to začnete po korak in korak, situacijo za situacijo, vnašati v svoj vsakdan. V pomoč so vam lahko tudi meditacije, ki jih najdete v spletni trgovini.

Imejte se radi, bodite v sebi varni. Patricija

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...