Pojdi na glavno vsebino

Ne vemo koliko dni nam je danih

Ne vemo koliko dni nam je danih za bivanje v tem telesu in ne vemo koliko dni nam je danih za bivanje v okoliščinah v katerih se trenutno nahajamo. 

Ne vemo koliko dni nam je danih

V neugodnih razmerah si morda želimo, da hitro minejo, čeprav so tam vedno dragulji, ki jih življenje snuje na ogrlico naše zavesti. Dragulji, s katerimi nas usmerja na usklajeno,  sprejemajočo pot, na pot nenavezanosti in brezpogojne ljubezni.

V ugodnih razmerah si morda želimo, da ne bi nikoli minile, čeprav vemo, da zakoni vesolja ne delujejo tako, da se življenje ne bi spreminjalo, ne preoblikovalo in ne vseskozi širilo in poglabljajo. Z namenom, da hvaležnost sije iz in v naše srce, zaobjame minljivost trenutka, ki se snuje v večnosti.

Odnosi se spreminjajo, tudi tisti do nas samih, ki kot domino efekt vpliva na naše dojemanje sveta in hkrati z vsako spremembo prinese nekaj neizogibnega: umiranje, smrt prejšnjega, da se ustvari prostor naslednjega, za rojstvo novega. 

Spreminja se naš odnos do sebe, domačih, ljudi v naši bližnji in širši okolici, spreminja se odnos do sveta, vseh bitij in boga, stvarstva, nečesa ali nekoga večjega od nas. S tem se spreminja naše delovanje, sodelovanje, komunikacija, gibanje, pogled na izkušnje in oblika našega bivanja.

Odnosi, ki jih gradimo, se spreminjajo, gradniki naših odnosov se preoblikujejo, odkrivajo, razkrivajo in s časom se tako odnos, mi v odnosu in drugi s katerimi smo v odnosu, pokažemo v povsem drugačnih odtenkih, v drugačnih barvah možnega. Z vsemi odnosi in dinamikami v njih, se spreminja naša zavest, s spremembo naše zavesti pa se spreminjajo naši odnosi.

Ko se preoblikuje, nadgradi, poglobi, transformira, preoblikuje, drugače postavi, drugače izrazi en del nas, en del drugega, en gradnik odnosa pa če je še tako majhen, na videz morda neopazen, bo naše življenje drugačno kot kadarkoli prej. 

Ne boljše, ne slabše, drugačno. Postavljeno v novo konstalacijo, ki potrebuje svoj čas in prostor kalibracije, da uzremo svoj novi kompas. Kompas, ki je od vedno obstajal, vendar se v taki obliki še nikoli prej ni pokazal. Nikoli ne vemo koliko dni nam bo danih v tej novi postavitvi, tem novem doživljanju sebe in sveta.

Zato užijmo dan sedaj, negujmo telo sedaj, ljubimo sedaj, se odprimo življenju sedaj. Vdihnimo zavesten vdih, kdo ve, morda je zadnji v tem telesu tukaj in zdaj, morda je zadnji v tem odnosu, morda je zadnji v tovrstni postavitvi (našega) sveta.

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...