Pojdi na glavno vsebino

Osnove življenja in življenja energija

Je življenjska energija larifari?

Osnove življenja in življenja energija

Mnogo ljudi misli, da je življenjska energija nekaj abstraktnega in nepomembnega. Pa vendar, brez nje ne moremo premakniti telesa, razmišljati, se regenerirati, delovati, vzpostavljati odnosov, obstajati, niti usklajeno umreti.

Energijo potrebujemo za vsa vsakodnevna opravila in vse funkcije, ki jih naše telo opravlja tudi brez našega vedenja. Potrebujemo jo, da telo uspe presnoviti hrano, ki mu jo damo, jo vsrka, izloči, še pred tem energijo potrebujemo za to, da si lahko prislužimo denar za nakup hrane ali jo pridelamo, da si jo pripravimo, jo lahko pojemo.

Za čiste osnove življenja potrebujemo življenjsko energijo. Brez energije ne moremo delovati, ker se vse v našem življenju zruši. Od zdravja, financ, odnosov. Kot hišica iz kart, če vzamemo stran ključne spodnje karte, ki držijo vsa ostala nadstropja. Če energijo samo porabljamo in neusklajeno izrabljamo, jo zmanjka. Če jo z nepredelanimi čustvi zaklenemo, jo zmanjka še prej.

Morda je beseda energija neoprijemljiva, a še kako oprijemljivo je, ko energije nimamo. Telo je težko, prazno, izmučeno, misli so zmedene ali polne strahov, skrbi, nelagodja, čustveno smo nestabilni, vsak vetrič nas odvrne od naše poti, le redko vemo kaj ta pot sploh je, nismo kos manipulacijam, niti lastnemu notranjemu razdejanju.

Zdravje slej ko prej prične pešati, odnosi se skrhajo, ne zmoremo zaceliti srčnih ran in preboleti težkih situacij, ne zmoremo se postaviti zase, ne čutimo notranjega vodstva, ne zaupamo, živimo v krču, temi, nenehnim napadom stisk in neugodnih čustvenih stanj.

Za rojstvo potrebujemo življenjsko energijo. Za življenje potrebujemo življenjsko energijo. Za usklajeno smrt potrebujemo življenjsko energijo. Za vse prehode, vse spremembe, vsakršno dejavnost, vsakršno učenje, za povsem navadne vsakodnevne reči, potrebujemo dotok življenjske energije.

Če je dotok reden, dober, nam je lažje, smo bolj mirni, počutimo se varno v svoji koži in v svetu. Imamo jasnejšo intuicijo, boljše meje, lažje se izražamo, lažje uresničujemo svoje ideje, spletamo bolj zdrave odnose, smo finančno preskrbljeni, vemo kdo smo. Prav nič abstraktno in zelo pomembno.

Dobrodošli.

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...