Pojdi na glavno vsebino

Lažje je biti žrtev, kot biti odgovoren za svoje življenje

Kolikokrat igrate vlogo žrtve, da vam ni potrebno narediti izbir?

Lažje je biti žrtev, kot biti odgovoren za svoje življenje

Lažje je dati vajeti drugim, kot izbirati iz svoje moči.

Kolikokrat igrate vlogo žrtve, da vam ni potrebno narediti izbir? Kolikokrat menite, da nimate izbire, ker se vam je zgodilo to in ono? Kaj pa če vse te situacije, ki ste jih doživeli in označili kot negativne, so bila križišča, kjer lahko izberete svojo moč, svoj potencial, svoje vedenje?

Kolikokrat menite, da nimate izbire, ker nimate tega in onega? Kaj pa če vam vaše želje kažejo pot in vas vodijo k odstiranju lastnih kapacitet? 

Lažje se je skrivati za zaveso, kot stopiti na oder življenja. Lažje je opazovati od daleč, kot narediti. Lažje je razmišljati kaj bi in kako bi in sanjati o izzidu, kot se podati na pot, storiti, biti, se ne navezovati na rezultat in zaupati.

Pa vendar pomislite, koliko energije vsak dan izgubljate, da se ohranjate v statusu quo, v vlogi žrtve, da ohranjate zgodbe, ki vas pomanjšujejo in delajo nemočne. Koliko časa se ukvarjate s situacijami, ki so že minile in situacijami, ki sploh niso (več) vaša skrb?

Ostajati žrtev, izbirati, da nismo dovolj, da še ne znamo in ne vemo, da bomo ko... vse to so izgovori in zatiskanje lastnih oči pred svojimi močmi.

Skrivanje pred obsodbami, pred navideznimi neuspehi nas lahko drži nazaj, dokler ne uvidimo, da na vseh križiščih imamo izbiro.

Tudi, ko nas drugi sodijo, je to le njihovo mnenje. Tudi, ko sebe sodimo, je to le naše mnenje. Tudi, ko se zdi, da nam ni uspelo, smo prejeli novo zavedanje. Vsak navidezni neuspeh je dokaz, da smo stopili na pot, da smo premaknili svoje življenje v več zavedanja.

In z več zavedanja vidimo vedno več izbir. Vidimo bolj jasno kaj za nas deluje in kaj ne. Vedno lažje izberemo sebe, zase. In živimo življenje, ki ga ljubimo.

Vsaki izbiri, ki jo naredimo, sledi energijski val, ki v naše življenje prinese tisto, kar smo izbrali. Zato ne čakajte, da boste imeli vse, kar menite, da potrebujete, da lahko nato izberete. Obrnite to formulo na glavo, najprej izberite in nato prejmite vse o čemer ste povpraševali.

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...