Pojdi na glavno vsebino

Različna obdobja življenja

Misli o prehodih skozi različna obdobja življenja. O tem kako pluti, ko se oddaljujemo od znanega kopna in se počasi oblikujejo nova obzorja.

Različna obdobja življenja

V različnih obdobjih življenja, potrebujemo različne stvari, so nam pomembne drugačne reči in stremimo k različnim ciljem. Eno obdobje tako ni boljše od drugega. So le obdobja, različna v svojih smernicah, potrebah, prioritetah.

En človek ni boljši od drugega, ker se trenutno nahaja v drugačnem obdobju, ciklu, mestu svojega življenja. Nekdo v tem trenutku potrebuje umiritev, mir, varno zavetje. Nekdo drug potrebuje akcijo, stopanje izven cone udobja, nova obzorja. Spet tretji potrebuje nekaj čisto drugega. Nekdo je na misiji navzven, drugi na misiji navznoter, tretji morda usklajuje ravnovesje med enim in drugim.

Verjamem, da je predvsem pomembno to, da delujemo tako, da je usklajeno z nami. Z našo potjo, ki na tej točki potrebuje to in to. Da medtem ko plujemo z življenjem in stopamo iz enega obdobja v drugega, vseskozi usklajujemo naše delovanje z našim edinstvenim kompasom. Da smo iskreni do sebe in tega, kar čutimo, potrebujemo, verjamemo in sanjamo.

Verjamem, da nas življenje vedno vodi in da nežni šepeti in glasni vzkliki znotraj nas, vedo kam nas pelje pot. Četudi naš um morda še ne pozna zemljevida, včasih niti jasne naslednje destinacije.

Medtem, ko prestopamo iz enega obdobja v drugega, se lahko zgodi razpad identitete. Občutek novega rojstva, preporoda, nadgradnje nas samih.

Včasih so ti prehodi prijetni, a tudi prijetni vsebujejo koščke, za katerimi žalujemo. Včasih so ti prehodi neudobni, a tudi neudobni vsebujejo koščke, ki prižigajo naše srce. Običajno pa je zmes obojega, prijetnega in neudobnega. Kot jadra polna upanja, novega in vznemirjivega. In hkrati jadra, v katere piha veter nelagodja spuščanja poznanega kopna.

Prehodi so lahko zelo mehki, neodrezani, v daljše časovno obdobje objeti. Lahko pa so zelo ostri, odrezani, v skoncentriran čas odeti. Ne glede na to, kako se posamezen prehod zgodi, proces vsebuje tudi kaos, preden se tirnice na novo naravnajo in mi svojo resnico na novo zasidramo in spoznamo. Kaos služi kot vihar, v katerem staro odpada, se lušči, spira in se hkrati novo obzorje jasni, gradi in odpira.  

Verjamem, da se je dobro zavedati, da ljudje okoli nas niso nujno v istem obdobju kot mi. Četudi se na nekaterih delih srečamo, ima vsak svojo pot, svoje spirale, svoje prehode.

Zato je komunikacija pomemben del našega obstoja. Komunikacija s seboj, v prvi vrsti. Komunikacija z drugimi. O naših potrebah in resnici, o njihovih potrebah in resnici. Četudi resnica drugega morda našim potrebam ne leži, je boljša kot to, da nas boli, ker ne vemo kdo sem jaz in kdo si ti. V tem trenutku potovanja.

Na naši poti, ob naših prehodih in v različnih obdobjih, nas bodo podpirali različni ljudje. Tudi od ljudi, ki bodo dlje časa z nami na poti, bomo v različnih ciklih življenja, potrebovali in prejemali različne stvari. Prav tako velja za nas, da bomo v različnih ciklih, podpirali različne ljudi na različne načine. Saj odnosi in življenje so dinamični, večno spremenljivi, vsako obdobje drugačni.

Želim vam prijetno prehajanje iz enega cikla v drugega, zadovoljno pisanje pik in novih velikih začetnic. Da bi prehode ugledali kot cvet vaše zavesti, ki se vsakič bolj odpira in omamno diši. Po svobodi. Po vaši duši.

Patricija

Terapija obraza je metoda, ki vas ob prehodih lahko podpre.

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...