Pojdi na glavno vsebino

Zanima me kaj zmore srce

Zanima me kaj zmore tvoje telo. Zanima me kaj zmore tvoj um. Zanima pa me predvsem kaj zmore tvoje srce. Kaj nosiš v nedrjih, v prostoru svoje najglobje sobane?

Zanima me kaj zmore srce

Zanima me kdo si, če ti življenje odvzame moč telesa, če ti odvzame moč uma? Kaj je tisto, kar ostane, kar v tvojem srcu bije, žari, tli, gori in živi?

Zanima me za koga in za kaj uporabljaš svoje darove telesa in uma, čemu služijo, pot do česa gradijo? Kaj te žene, k čemu stremiš, po čem hrepeniš, koga in kaj ljubiš?

Lepo je imeti zdravo, sposobno in vzdržljivo telo, ki premika fizične stvari, se dotika fizičnih stvari,  gradi fizične stvari, omogoča gibanje, gradnjo, v materialnem udejanja ideje uma in navodila srca. Lepo je, da je na voljo orodje za urejanje fizičnega sveta. Negujmo ga.

Lepo je imeti zdrav, jasen, iznajdljiv, ustvarjalen um, ki preračunava, prerazporeja, snuje ideje za izvedbo, povezuje informacije, postavlja stvari materialnega in nematerialnega v logično zaporedje. Lepo je, da je na voljo orodje za vprego močnih konjev (idej) zraka. Varujmo ga.

Lepo je imeti zdravo, ljubeče, sočutno, nežno, močno srce, ki čuti širše in globje od telesa, ki pozna širše in globje plasti bivanja od uma, ki ve za modrosti neskončnega, večnega, dušnega. Lepo je imeti gospodarja, ki govori resnico absolutnega. Ljubimo ga.

Ko odpove vse materialno, ko odpove vse logično, govori samo še ono. To polje, kjer se srečata človek in njegova duša, kjer govorijo modreci vseh časov in prostorov, kjer je glavni glas, glas boga. Tistega, ki nam odpira vrata na pot večnega, izza tega telesa, izza tega uma.

Ko spoznamo govorico srca, se naša ušesa izostrijo preko fizičnega in mentalnega. Ko ugledamo resnico tega portala, takrat pričnemo telo in um uporabljati v zadovoljstvo njega - Življenja, ki skozi nas in v nas biva.

Tako nam je zagotovljeno zadovoljstvo vseh zadovoljstev in omogočen odnos vseh odnosov, tako zgradimo most do ljubezni vseh ljubezni, tiste brezpogojne, po kateri povprašujemo odkar pomnimo. 

Ta nato sije skozi naše fizične roke, ko gradijo in se dotikajo, sije skozi naš um, ko razmišlja in povezuje, sije skozi vsak naš gib, korak, dih, besedo, dejanje, skozi vse pore našega življenja. 

Takrat postanemo žarek tega neskončnega sonca, znanilci te neskončne modrosti in sejemo upanje, znanje, moč, da se vsega tega spomnijo tudi druga po ljubezni in življenju hrepeneča srca. 

Negujmo telo, varujmo um in ljubimo srce. Tako bo telo sproščeno, um miren, srce radostno in mi... celostni, postavljeni, pretočni. 

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...