Pojdi na glavno vsebino

Črno bela slika uma

Kaj je potrebno, da se um umiri? Da poleg črno bele ugleda tudi druge barve, drugačne izbire?

Črno bela slika uma

Včasih nas um popelje v skrajnosti črne in bele. V teku misli levo in desno, gor in dol, naprej in nazaj, v vse možne diagonale, ki poznajo le črne in bele kvadrate, se odrežemo od vedenja naše biti, se odrežemo od našega izvora, se ločimo od neskončne barvne palete.

Um nima možnosti imeti tako široke slike in vedenja, kot jo ima naša bit, mi kot bitje. Da ponovno in na novo ugledamo, zaznamo in spoznamo tudi druge barve mavrice in s tem druge perspektive in možnosti poti, je dovolj zavedanje, da se um razjasni, ko mu ni potrebno:

- najti edine prave rešitve, 

- kontrolirati, 

- rezultata oklepati.

Um se razjasni, ko zaupamo, se izročimo sebi in s tem Življenju. Um se umiri, ko zaupamo izbiram, ki jih izberemo in se zavedamo, da v očeh Življenja ni prav in narobe, temveč so le drugačne poti, drugačne možnosti, drugačne izkušnje, ki jih s tem dodajamo v našo paleto barv.

Kako si izbrati, da bo nam in svetu najbolj v doprinos? Tako, da si vzamemo čas biti prisotni toliko trenutkov kot jih potrebujemo, da se vrnemo v svoj center, v svoj izvir in od tam naredimo osvežujoč požirek pomirjenosti. Nato izberemo.

Kako še vedeti, da bo izbira nam in svetu najbolj v doprinos? Tako da sprašujemo in smo voljni videti ter sprejeti odgovore na najrazličnejše načine, skozi knjigo, ki nam pride na pot, klic, ki ga prejmemo, osebo, ki jo srečamo, predmet, ki ga najdemo, misel, ki se čudežno porodi,... In hkrati opazujemo svoj odziv, našo notranjost in zavest, ki se ob tem prebuja.

Kaj pa če se vse izbire, ki jih trenutno vidimo zdijo enako "dobre"/"slabe? Potem eni rečemo ja/ne, storimo korak in nato opazujemo, zavestno prisostvujemo in se zavedamo, da naslednji trenutek lahko naredimo novo izbiro. Hkrati s hvaležnostjo objamemo vse zavedanje, ki smo ga s predhodno izbiro prejeli. In se čudimo kako so se pokazale nove barve, nove izbire, ki jih pred tem naše oči niso zaznale.

Kaj pa če ne veste kaj je upor in kaj svarilo naj nečesa ne izberete, se morda kdo vpraša? Še enkrat preberete ta zapis in si dovolite, da iz vas vznikne jasnost, kajti vedno veste, vprašanje je ali si dovolite. Prevzemite odgovornost in spustite dvom, tisto navidezno pregrado, ki ste si jo postavili, da vam ne bi bilo treba izbrati, da vam ne bi bilo potrebno v lastnem vedenju in moči stati.

Imejte se radi, imejte radi svoj svet,

Patricija

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...