Pojdi na glavno vsebino

Bogastvo srca

Je najbolj dragocen zaklad tega sveta, saj oplemeniti vsa dejanja, vse izbire, vse aktivnosti.

Bogastvo srca

Kam z bogastvom srca, ki se tako vztrajno nabira, nalaga, krepi, ki tako vztrajno raste in se širi na vse smeri?

Bogastvo srca, ki se odraža v njegovi milini, sočutju, globini, vedenju, ljubezni, šepetu duše, je neprecenljivo. Bolj kot se deli, več ga je, bolj kot se preliva, večji je ocean iz katerega se rojeva. Bogastvo srca je najbolj dragocen zaklad tega sveta, saj oplemeniti vsa dejanja, vse izbire, vse aktivnosti.

Vse, kar človek počne in zraven doda bogastvo srca, postane sveto, od stvarstva posvečeno, od sija vseh sijev ožarčeno. Postane dejanje, ki srči ta svet, ki iz običajnega ustvari magičnost bivanja. Srce ima moč graditi most med zemljo in nebom, med zemeljskimi in nebeškimi ravnmi življenja, med tem kar vidimo in tistim kar ne, med logičnem in nelogičnem vedenjem, ki se prebuja v globinah našega bitja.

Srce kot najmočnejša elektrarna napaja naša življenja s smislom, upanjem, ljubeznijo, vedenjem. Je dom duše, šepet stvarstva, je zibelka našega bistva in iskra vsega kar je. Srce je jedro našega bivanja, saj v njem žari ogenj univerzuma, živi toplina brezpogojnega. V njem je plamen modrega in bližina večnega.  

Zato z bogastvom srca stopajmo pogumno dalje, z obiljem objemimo brate in sestre, v človeški in nečloveški obliki. Bogatimo svet s tem zakladom, ki nam je dan in se kopajmo v neskončni milosti, da nam je omogočeno čutenje delec vedenja srca vseh src.

S hvaležnostjo se priklonimo življenju, da imamo to zlato v prsnem košu, ki tiho, a jasno, dan za dnem šepeta: Ljubljen/a. 

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...