Pojdi na glavno vsebino

Trenutek ali čas obstanka

Dovoljevanje praznine in tišine, da se kolesje življenja lahko zažene v novo smer potovanja.

Trenutek ali čas obstanka

Trenutek ali čas obstanka, preden se kolesje zažene v novo smer potovanja.

Ko se dan želi odviti drugače in življenje želi, da se mi živimo drugače, kot si je zamislil naš um. Ko ne gre po načrtu, niti blizu izpolnjenega srca. Vsaj tako se zdi. Se radi upiramo, obsojamo, jezimo, počutimo nesposobne in še marsikaj.

Dokler vajeti ne izpustimo in ponižno, skromno, spoštljivo (angleška beseda humble se zdi najbolj primerna) rečemo, drago življenje, pokaži kam. Kam želiš, da grem, kam me vodiš? Kaj mi kažeš kot naslednji korak, kaj rišeš na zemljevid dušnega potovanja?

In nato praznina, v kateri moramo samo obstati. Tišina, v kateri moramo samo biti. Milina, v katero se moramo samo potopiti. Potrpežljivo čakanje, da se v vesolju in življenju vse naravna. Včasih potrebuje le trenutek ali dva, včasih dlje, tudi dneve in mesece.

Kot da se kolesje, ki ga je gnal um, pričakovanja, ne-naše-srčne-želje, ustavi. In tako kot vlak ne zmore peljati v isti sekundi v drugo smer, je tudi pri tem kolesju potrebno malo počakati. Obstati. Zaupati, da se kolesje, ki ga poganja duša, srce, višja zavest, že zaganja. Za nas, za življenje. In ko obstojimo, smo in vemo, da nas bo kmalu pognalo v dušno smer, je brezmejna tišina, brezmejna prostornina.

Nato se kolesje zažene, momentum se ustvari in vlak nas popelje. V nas, v dan, v naše življenje. V zgodbo sinhronicitet, čarobnosti, čudenja, lahkotnosti in izpolnjenih želja. Vedno znova hvaležni, da smo duši prepustili pogon, lahko z novim pogledom uživamo potovanje.

Ko poznamo trenutek obstanka in zaupamo vanj, ga ne priganjamo, ne želimo napolniti, niti se mu izogniti. Poznamo njegov namen, poznamo njegovo mesto in ga ljubeče objamemo, saj vemo, da bo kmalu minil in da je zelo dragocen.

Vemo, da je prostor, postojanka, ko lahko le mirno dihamo, se napojimo, preden nas pot duše popelje v novo zgodbo potovanja. Včasih se mu moramo predati znotraj dne, včasih v okviru širšega časovnega zaznavanja. In ko razumemo njegovo vlogo, ga imamo lahko le še preprosto radi.


Oznake: čustva, dovoljevanje, praznina, življenje, uresničenje

Povej naprej:

Preberi še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...